Risk: Factions Facebook-on is

szombat, december 3rd, 2011

A Risk: Factions egy új Facebook játék, amely a világméretű karriert befutott Risk stratégiai játék nyomdokait követi.

A klasszikusnak számító táblajáték legutóbbi, igen sajátos feldolgozása eredetileg 2010-ben jelent meg a legnépszerűbb játékkonzolokra és később PC-re is. Az igen jó eredményeket elért szoftver most a Facebook-on, közösségi játékként is elérhetővé válik.

A játékban – ahogy ezt már az eredeti Risk esetében is tehettük – területről-területre haladva meghódíthatjuk a világot. Ha azonban ez a tempó túl lassúnak tűnik, az új változatban bevethetjük például a Donkey Cannont (Szamár-ágyút) is ellenfelünkkel szemben. (tovább…)

GameChanger – Hibrid játék iPad-re

szombat, december 3rd, 2011

Az Identity Games legújabb iPad kiegészítője a klasszikus társasjátékokat ötvözi napjaink divatkészülékével az iPad tablettel.

Az iPad talán legfontosabb sajátossága az Apple korábbi kordozható eszközeitől „örökölt” dokkoló csatlakozó, melyen keresztül számtalan hasznos és esetenként fura kiegészítővel ruházhatjuk fel az alapkészüléket. Ezt kihasználva az Identity Games kifejlesztette a Game Changer nevű eszközt, mely egy az iPad készülékhez csatlakozó digitális társasjáték tábla. (tovább…)

Megjelent a 2012-es Hoyle játékgyűjtemény

szombat, december 3rd, 2011

A Hoyle a legpatinásabb márkák egyike a játékvilágban: 1672 óta létezik, alapítója Edmond Hoyle angol tanár, író és jogász. A játékcsalád nagy része elektronikus formában is elérhető az amerikai Encore Software gondozásában, amely évente kiad egy-egy grandiózus gyűjteményt a különféle Hoyle-játékokból. A 1012-es kollekció már megvásárolható az Interneten.

A 2012-es puzzle- és táblajáték válogatás az előző évihez képest nagyobb méretű kártyákat és egyéb új elemeket is felvonultat. Így újabb köntösben jelennek meg a már jól ismert klasszikus játékok is. (tovább…)

A játékfeltaláló kitartása meghozza a gyümölcsét

szombat, december 3rd, 2011

George Weiss 1950 óta feltaláló, első szabadalmát 1958-ban szerezte, de nagy sikereket soha nem ért el. Most azonban, több mint 80 találmány birtokában, úgy tűnik, eljött az ő ideje!

A 84 éves férfi Dabble nevű szókirakó játéka elnyerte a Creative Child Magazine „2011 legjobb játéka” díját a kategóriában és Amerika-szerte érdeklődnek játéka után.

A Dabble lényege a gyorsaság, máskülönben a játék viszonylag egyszerű. Minden játékos 20 lapocskát kap egy-egy betűvel. A cél, hogy 5 perc alatt 5 különböző szót rakjanak ki ezekből: egy-egy 2, 3, 4, 5 és 6 betűset. Az győz, akinek ez előbb sikerül. Előnyben van, aki helyesen tudja leírni a szavakat – állítja az alkotó. (tovább…)

Táblás játékot az iskolákba!

szombat, december 3rd, 2011

Guayana kormányzata támogatná, hogy az iskolák tantervébe bekerüljenek a táblás játékok, mert azok pozitív hatással vannak a gyermekek gondolkodására és szociális viselkedésére.

A táblajátékok egyik legnagyobb érdeme a családon belüli interakció és kötődés erősítése.  Segítik a gyermekeket abban, hogy játékosan, szórakozva tanuljanak meg logikusan gondolkodni, sőt számolni, olvasni, megfigyelni is. Fejlesztik a szem-kéz koordinációt és a kézügyességet. A gyermekek gyakorolják a verbális kommunikációt, megtanulják az egészséges versengést és azt, hogy miként kell a figyelmüket összpontosítani. (tovább…)

Készíts táblás játékot!

szombat, december 3rd, 2011

Táblás játékokat kitalálni sokan képesek, de azt már kevesen tudják, miként lássanak hozzá a megvalósításhoz.  Léteznek azonban olyan „előre csomagolt” kellékek, melyekkel az ötletből könnyedén előállítható a játék prototípusa.  

Ilyen például a Make Your Own Board Games szett, amely felragasztható matricák százait tartalmazza különféle játéktáblák kialakításához, a mágneses lapocskákkal variálható Flibbix, vagy a számítógépről otthon kinyomtatott monopoly-játékok készítéséhez való Make Your Own Opoly. Ezek az (elsősorban angol nyelvterületre szánt) készletek minden szükséges elemet tartalmaznak: bábukat, zsetonokat, dobókockákat, játékpénzeket, sőt tippeket is adnak a játéktábla megtervezéséhez. Ez utóbbi többnyire egy számítógépes alkalmazás, amely a legnépszerűbb sablonok között kínál választási lehetőséget.

Akinek kedve támad saját társasjátékot készíteni, pl. az Amazonon megrendelheti ezeket a készleteket.

forrás: boardgamecentral.com (2011.11. )