Táblás játékot az iskolákba!

Guayana kormányzata támogatná, hogy az iskolák tantervébe bekerüljenek a táblás játékok, mert azok pozitív hatással vannak a gyermekek gondolkodására és szociális viselkedésére.

A táblajátékok egyik legnagyobb érdeme a családon belüli interakció és kötődés erősítése.  Segítik a gyermekeket abban, hogy játékosan, szórakozva tanuljanak meg logikusan gondolkodni, sőt számolni, olvasni, megfigyelni is. Fejlesztik a szem-kéz koordinációt és a kézügyességet. A gyermekek gyakorolják a verbális kommunikációt, megtanulják az egészséges versengést és azt, hogy miként kell a figyelmüket összpontosítani.

Számos tanulmány készült az egyik legtöbbet kutatott táblajáték, a sakk pozitív hatásairól a tanulás terén. Bebizonyították, hogy a sakk és a hozzá hasonló játékok nemcsak az olvasási és matematikai képességeket fejlesztik, hanem az IQ-t is növelik. A sakk ugyanis új gondolkodásmódot alakít ki, és ez vezet az intelligencia-hányados növekedéséhez. A legutóbbi kutatások szerint a sakk sikerének titka abban áll, hogy növeli az agyban a kapcsolódások számát, míg a legismertebb szójáték, a Scrabble a nyelvkészséget javítja.

forrás: Guyana Chess Federation (2011.07. )

Szólj hozzá