Risk: Factions Facebook-on is

A Risk: Factions egy új Facebook játék, amely a világméretű karriert befutott Risk stratégiai játék nyomdokait követi.

A klasszikusnak számító táblajáték legutóbbi, igen sajátos feldolgozása eredetileg 2010-ben jelent meg a legnépszerűbb játékkonzolokra és később PC-re is. Az igen jó eredményeket elért szoftver most a Facebook-on, közösségi játékként is elérhetővé válik.

A játékban – ahogy ezt már az eredeti Risk esetében is tehettük – területről-területre haladva meghódíthatjuk a világot. Ha azonban ez a tempó túl lassúnak tűnik, az új változatban bevethetjük például a Donkey Cannont (Szamár-ágyút) is ellenfelünkkel szemben.

A humorral és meglehetősen szokatlan elemekkel jócskán felvértezett játékban lényegében minden másképpen van, mint ahogy megszokhattuk. Már a hatalomra törő hadak is meglehetősen furcsák: az Emberek ellen a Macskák, a Robotok, a Zombik és a Yetik serege sorakozik fel, mindegyik sajátos harcmodorral és fegyverarzenállal. A Risk egy megunhatatlan stratégiai játék, az új mutációja bizonyára új (típusú) rajongókat gyűjt majd magának, nem csak a jópofa arculatnak, de immáron a Facebook hatalmas közösségének köszönhetően is. Sokak számára üdítő váltás lesz ez a dinnyetermesztés után…

Aki követni akarja az eseményeket, keresse fel a játék weboldalát a http://www.facebook.com/riskfactions címen.

forrás: boardgamecentral.com

Szólj hozzá