Tablet-játékok sorozata – Sajtóinfó

AZ APPLE SIKERGÉPÉN JÁTSZHATÓK A VILÁG NÉPEINEK TÁBLÁS JÁTÉKAI

AGON – Ancient Games Of Nations (iPad)

Pierrot lerántja a leplet új játéksorozatáról.

MAGYARORSZÁG, Budapest – 2011. december 13. – A díjnyertes produkciókkal (AGON, Jumurdzsák gyűrűje) büszkélkedő Private Moon Studios örömmel jelenti be új táblásjáték-sorozatának megjelenését. Az AGON – Ancient Games Of Nations kollekció ősi játéktáblák lélegzetelállítóan szép reprodukcióját tartalmazza. Az elnevezés nem előzmény nélküli: az eddig többnyire klasszikus kalandjátékairól ismert játékfejlesztő stúdiónak az angol Samuel Hunt professzor utazásairól szóló, népszerű sorozata is az AGON brandhez tartozik, de másik játékcsalád. E kalandok is felvonultatnak egy-egy táblás játékot a történetbe integrált puzzle-ként, azonban a most megjelenő sorozat önmaguk teljességében, független termékvonalként prezentálja azokat. Az Ancient Games Of Nations sorozat önálló, egyedül és társaságban is élvezhető iPad játékokból áll. A kollekció első darabja most ingyen letölthető.

Íme a játéksorozat előzetese:

Az AGON – Ancient Games Of Nations aprólékos kidolgozottságával és megdöbbentő mélységével új minőségi kategóriát képvisel a digitális táblás játékok piacán. Segítségével bárki betekintést nyerhet a kultúra e különleges kincseinek világába. A kezdő és haladó játékosoknak egyaránt kedvező lehetőségeknek hála a kollekció darabjai hosszú utazások és baráti összejövetelek fénypontjává válhatnak. A felhasználók megismerhetik az egyes játékok szabályrendszerét és keletkezésének történetét is. Az Ancient Games Of Nations igazi intellektuális szórakozást nyújthat az egész család számára.

Szeretem a táblás játékokat – ezért is tartom fontosnak a népszerűsítésüket” – meséli Pierrot, a Private Moon Studios feje. „Nem illenek korunk tempójához, de talán épp ezért hiányoznak életünkből, hogy biztosítsák az egyensúlyt. A táblán való küzdelem kielégíti a versengési vágyat, de a játék a jellegéből adódóan lassít is rajtunk, ezáltal megnyugtat.”

Az AGON alapjáték egy 12 rekeszt tartalmazó virtuális doboz, melynek rekeszei az Ancient Games Of Nations kollekció egyes darabjait jelképezik. Minden rekeszbe egy egyedi, a Private Moon Studios gondozásában napvilágot látó táblás játék kerül majd. A játékok egymástól függetlenül is beszerezhetők, de mindegyikből elérhető és megvásárolható lesz a sorozat többi része. Az újabb darabok telepítéskor integrálódnak az alapjátékba (azaz a dobozba) is.  Az AGON – Ancient Games Of Nations első két gyöngyszeme – egy verseny és egy harcjáték – máris hozzáférhető az App Store-on.

Úgy gondoljuk, hogy az ilyesfajta játékok nem csak letűnt korok, hanem napjaink hétköznapi emberei számára is értékes, izgalmas szellemi időtöltést nyújthatnak” – nyilatkozta Kasz Krisztián, a Private Moon Studios kommunikációs vezetője. “Rendkívüli műgonddal alkottuk újra ezeket a klasszikusokat. És mivel a sorozatnyitó játékot ingyen adjuk, bárki meggyőződhet róla, hogy nem a levegőbe beszélünk.

AGON – Ancient Games Of Nations jellemzők:

- Minőségi prezentáció
- A világ népeinek táblás játékai: Japán, Egyiptom, Korea, Mezopotámia (Irak) stb.
- Aprólékosan kidolgozott látványvilág
- Autentikus, a játékhoz komponált relaxációs zene (Toys of Ancient Gods)
- Kultúrtörténeti áttekintés és szabályrendszer ismertető
- Könnyen elsajátítható játékmenet
- Többjátékos mód
- 9 nehézségi szint
- Stílusos steampunk kezelőfelület
- Felhasználóbarát tipprendszer a kezdők számára
- Visszavonás funkció a nem kívánt lépések törlésére

További információ: http://agongame.com/boardgames/

Amit az AGON-ról tudni érdemes:

Az “agon” ógörög eredetű szó, küzdelmet, versengést, harcot jelent, de ismerős lehet a kiváló kritikákat learatott, azonos című kalandjáték sorozatból is, melyre rajongói kultikus tisztelettel tekintenek A Samuel Hunt professzorról szóló AGON széria jól ismert a világ kalandjátékosainak körében. Az egyes epizódokról a műfajjal foglalkozó minden jelentős portál beszámolt már, ismertetők, kritikák és végigjátszások tucatjai mutatták be őket. Bár az Ancient Games Of Nations nem kalandjáték, minősége kapcsán könnyedén nevezhető a méltán népszerű AGON sorozat szellemi örökösének.

További információ: http://agongame.com/

Amit a Private Moon Studios-ról tudni érdemes:

A Private Moon Studios egy aprócska cég, amely kifejezetten az AGON játékötlet kidolgozása céljából jött létre. A Private Moon név azonban nem ismeretlen Magyarországon – és néhány más országban -, hiszen zenei produkciós irodaként (Private Moon Productions), valamint lokális független lemezkiadóként (Private Moon Records) immáron tíz éve jelen van a kultúrában, a “zászlós bolygó” egyfajta minőségi emblémává vált a popzenében. A három cég közös pontja Pierrot (Marosi Z. Tamás), az ismert zenész/producer és játékfejlesztő, aki az AGON játékok tervezője is egyben. A most bemutatott sorozat az ősi táblás játékok terén folytatott több évtizedes kutatásainak eredménye, saját grafikáival.

További információ: http://privatemoon.com/

Az Apple és az iPad az Apple Inc. bejegyzett védjegyei.

Szólj hozzá